Evo Nikšića, domaćina Smotre!

Predstavljamo vam Bedem, gradsku tvrđavu. Ona je ostatak rimske utvrde. Posebna je jer su u njoj boravili oni koji su imali vlast, od Rimljana i Gota do Osmanlija. Više puta je rušena u naletu osvajača. Nalazi se blizu današnjeg centra grada. Sa vjekovnih zidina tvrđave pruža se lijep pogled na panoramu Nikšića.

Kako kaže u svojoj pjesmi naš pjesnik, Nikšićanin Vitomir Nikolić:

,,Moram danas otići nekud, da potražim malo odmora za umorne oči.”

Ako bacite pogled sa Bedema, ispred vas će se pružiti panorama grada Vitomira Nikolića, grada studenata, čelika i piva. Kroz istoriju, više puta mijenjao je imena, ali njegova duša, ostala je nepromijenjena!

Predstavljamo vam i Trg Šaka Petrovića, gdje na malom prostoru postoji veliki broj prirodnih i kulturnih atrakcija za sve posjetioce Nikšića.

Saborna crkva Sv. Vasilija Ostroškog podignuta je prije više od 100 godina – 1900. godine! Dvorac kralja Nikole takođe se može pohvaliti svojim hrabrim opstankom kroz dug istorijski vremeplov.

Gradski park, međutim, krije pravo bogatstvo… Ovo su samo male smjernice za korišćenje mape koju ćete dobiti na dan boravka u Nikšiću… Stoga, nećemo vam otkriti sve!

Fotografije kroz objektiv našeg prijatelja Vasilija Pejovića.

Upoznaj Crnu Goru, istražuj njene ljepote, budi spreman da zakoračiš sa nama u avanturu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *