U vrijeme kada su nastale fotografije u nastavku ovog teksta, sniježilo je nad našim Grahovom. Ipak, to nas ne sprečava da sa vama podijelimo djelić atmosfere i upoznamo vas sa grahovskim znamenitostima. Kroz programski dio ,,Upoznaj Crnu Goru”, upoznaćete i Grahovo!

Kada je riječ o vodama i Grahovu, izdvaja se Grahovska rijeka u čijem je izvorišnom dijelu napravljeno Grahovsko jezero. Jezero je napravljeno nakon Drugog svjetskog rata i predstavlja značajan rezervoar za potrebe stanovništva Grahova! Dugačko je 700 m a široko 200 m, dok je njegova najveća dubina je oko 25 m. Na njemu nas očekuju brojne aktivnosti na vodi… Igre, plivanje, kajakaštvo, i razne druge aktivnosti poput uređivanja prostora oko jezera!! 

Evo našeg kampa i danju… Vidite li šumu? Ne brinite, sad nema snijega, tek ga u julu neće biti! Baš tu, biće naša naselja, a vaš dom u periodu od 28. jula do 5. avgusta! Pronađi mjesto za svoj šator…

Grahovo je mjesto bogato istorijom i kulturom… Nezaobilazno mjesto na Grahovu je i masivni spomenik Savi Kovačeviću. Spomenik je odrađen u bronzi i visine je preko 7m. Memorijalni kompleks se prostire na 7 500 metara kvadratnih. Spomenik je podignut sedamdesetih godina prošlog vijeka na uzvišenju Umac. Sa tog mjesta čule su se prve puške u borbi protiv okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Upoznaj Crnu Goru, istražuj njene ljepote, budi spreman da zakoračiš sa nama u avanturu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *