Krstarenje pod kormilom jadranskih talasa dovešće vas do brojnih mjesta… A mi vam predstavljamo neke od njih!

Perast je jedan od mnogobrojnih blaga Boke Kotorske. Kako ćete iskoristiti ljepotu koju vam nudi, zavisi samo od vas i dobre organizacije.

Gospa od Škrpjela, ostrvo je naspram starog grada Perasta! Legenda o dva ribara sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim… Poželjećete i vi da bacite dva kamenčića uspomena i učestvujete u izgradnji ovog ostrva! Crkva Presvete Bogorodice, koja datira još iz 15. vijeka, nezaobilazna je tačka mape Boke Kotorske.

Posjetićete i Kotor… Da li znate da je od 1979. godine Stari grad na listi UNESCO kulturne baštine?! U njemu se čuva kotorska istorija, kultura i tradicija.

Crkve, katedrale, palate, muzeji, uske stare ulice, trgovi, kao i gradski bedem, osvojiće vas svojom ljepotom! Bedemi, čiji nastanak datira još iz IX vijeka, imaju troja vrata kojima se kroz vjekove ulazilo i izlazilo. Kroz njih, dolazite do najpopznatije građevine, katedrale Sv. Tripuna iz XII vijeka, posvećena zaštitniku grada Svetom Tripunu. Pronađite na mapi Trg od oružja, možda baš tu bude neka naša kontrolna tačka…

Upoznaj Crnu Goru, istražuj njene ljepote, budi spreman da zakoračiš sa nama u avanturu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *